Tiny House Yapımı ve Fiyatları
Tiny house yapımı ve fiyatları, son yıllarda en çok merak edilen konulardan biri. Tiny house minimalizm felsefesinin mimaride ve yaşam alanlarındaki uygulamalarından biridir. 30 metrekareye kadar alana sahip olan bu küçük ev fikri doğayla uyumlu ve sade bir yaşam tarzını benimseyenler için ideal bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tiny house yapımı ve fiyatları, nasıl bir küçük ev inşa edeceğinize göre değişebilir. Sabit ve tekerlekli versiyonlara sahip küçük ev seçenekleri mevcuttur.  Tekerlekli olanları ev sahibine hareket özgürlüğü sağlar. Aracın arkasına yerleştirilen aparatlar aracılığıyla çekme karavan fikrine benzer bir şekilde taşınabilir.

tinyhousetinyhouse

Tiny House Yapımı ve Fiyatları
Bildiğimiz ev konseptinin dışında kalan tiny house fikri yapım aşamasındaki basitliğiyle bilinir. Seçtiğiniz malzeme ahşap, metal, beton vb malzeme türleri arasından seçilerek 30 metrekareyi aşmayacak şekilde bir plan hazırlanır. Tiny house yapıları üretim şekline göre temelde 2 ayrı gruba ayrılır. Bunlar;
  • Sabit tiny house
  • Tekerlekli tiny house
Sabit tiny house yapıları bulunduğu bölgenin yapısına göre farklı malzeme türleri kullanılarak üretilebilir. Örneğin Karadeniz bölgesi gibi bir yerde inşa etmek istediğiniz ev için daha çok ahşap malzeme kullanmak mantıklı olabilir. Tekerlekli küçük evler için ağırlık kısıtlaması bulunduğu için genelde daha hafif olan ahşap malzeme tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra sürdürülebilirlik ve çevre dostu olma prensipleri üzerinden hareket edildiği için geri dönüştürülebilen malzemeler kullanılmaktadır.

Tiny House Fiyatları
Evlerin fiyatları sahip olunan alana, evin yapıldığı malzemeye ve tercih edilen tiny house çeşidine göre değişiklik gösterir. Küçük alanlara sahip evlerin fiyatları büyük alanlara sahip evlere göre daha düşüktür. Bunun yanı sıra tekerlekli versiyonları, sabit tiny house çeşitlerinden daha pahalıdır. Kullanılan malzeme çeşidi de fiyatlara etki eden unsurlardan biridir.

Türkiye’de Tiny House
Gün geçtikçe daha fazla insan tarafından tercih edilen tiny house yapıları ülkemizde de merak edilen konulardan biri haline geldi. Ülkemizin çeşitli illerinde bu konsept bağlamında üretim yapan farklı şirketler bulunmaktadır.
Teo-Ny Houses küçük ev üretimi yapan yapılardan biridir. Yenilikçi ve güvenilir bir perspektife sahip olan Teo-Ny Houses ürün çeşitliliği bakımından da oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Ev modellerinin ana inşa malzemesi bakımından farklı seçenekler sunabilen firma ev projelerinin oluşturulma süreçlerini ise kullanıcının isteği ve beğenisini ön planda tutma ilkesini benimseyerek hareket ediyor. Teo-Ny Houses, tiny house ilkesini tam anlamıyla hayata geçirmek isteyenler açısından kesinlikle gözden kaçırılmaması gereken seçeneklerden biri.
Müşteri Temsilcisi Whatsapp İletişim Hattı
Müşteri Temsilcisi Merhaba! Ozoksteel ailesine hoş geldiniz! Herhangi bir sorunuz veya ihtiyacınız olduğunda bize WhatsaApp üzerinden mesaj atabilirsiniz.