Tiny House Nedir?
Tiny house nedir?
Tiny house, minimalizm felsefesinin mimari alandaki karşılıklarından biridir. Tiny house akımı hem çevre dostu hem de az maliyetli olmasıyla öne çıkmaktadır ve alanları 10 metrekare ile 30 metrekare arasında değişen ölçülerde tasarlanan evler olarak bilinmektedirler.

Tiny house nedir sorusunun cevabı yaşadığımız pandemi nedeniyle daha çok insan tarafından merak edilir hale geldi. Tiny house en temelde İngilizce karşılığı “Less is more” olan “Az çoktan fazladır” fikri çerçevesinde şekillenen bir akımdır. Yaşamın aslında düşündüğümüz ve bize öğretildiği gibi hep daha fazlasından ibaret olmadığının, sade dokunuşlarla hem doğa ile uyumlu hem de çağın gerisinde kalmadan da hayatta kalabileceğimizin en güçlü kanıtlarından biridir.

tiny house

Tiny House Nedir ve Nasıl Ortaya Çıkmıştır?
2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıkan mortgage krizi tüm dünyayı etkilemiş küresel bir krizdir. Bu kriz esnasında özellikle Amerika’da yaşayan çok sayıda insan evsiz kalmıştır. Krizden sonra, insanların minimalist yaşama eskisine kıyasla daha yüksek bir düzeyde yöneldikleri gözlemlenmiştir. Tiny house fikri işte böyle bir ortamda kendine çok daha fazla yer bulmaya başlamıştır.

Az Çoktan Fazladır
İngilizce karşılığı “Less is more” olan, Türkçeye “Az çoktan fazladır” olarak çevrilen bu akım minimalist bir yaşam felsefesini öğütler. Günümüz toplumunda insanlar günlerini çalışarak ve ihtiyaçlarından fazlasını tüketerek geçirmektedir. Az çoktan fazladır felsefesi ise yaşamı ve yaşamın bir parçası olan yaşam alanlarını minimalist bir açıdan değerlendirir. Bu yaklaşımın temel unsurları ise şunlardır;
  • Sade ve dingin bir hayat algısı
  • Doğayla içi içe ve onunla senkronize olan bir yaşam biçimi
  • Mimari anlamda az eşyayla ve sadelikle tasarlanmış evler
Tiny House ve Az Çoktan Fazladır Hangi Noktalarda Buluşur?
Az çoktan fazladır felsefesi tiny house fikrinin şekillenmesindeki en temel etmenlerden biridir. Bu felsefenin farklı konseptlerde evler yaratma ve ev içi dekorasyon konularındaki en güçlü örnekleri bahsettiğimiz bu küçük ev yapılarıdır. Daha az materyalle üretilen bu yapılar aynı zamanda tam da bu sebeple doğaya olan zararın da minimize edilmesine katkıda bulunurlar. Ev içi dekorasyonda da aynı bağlamda hareket edilir. Olabildiğince az eşyayla ile maksimum verim elde edilmesi prensibiyle hareket edilir.

Yaşam alanlarının sadeleşmesi hem gündelik hayatın yarattığı zihinsel dağınıklığı hem de fiziksel dağınıklığı toparlayabilmek açısından önemlidir. Tiny house akımı tüm bu güzel taraflarıyla hayatımızı yeniden şekillendirmemiz için güzel bir fırsat.
Müşteri Temsilcisi Whatsapp İletişim Hattı
Müşteri Temsilcisi Merhaba! Ozoksteel ailesine hoş geldiniz! Herhangi bir sorunuz veya ihtiyacınız olduğunda bize WhatsaApp üzerinden mesaj atabilirsiniz.