Çelik Konstrüksiyon Evlerin Avantajları
Çelik konstrüksiyon evler bireysel konut ve toplu inşaatlarda günümüz teknolojisinde en çok tercih edilen sistemlerdir. Binaların statik yük dağılımının düzenlenmesinde diğer çelik tasarımlarına kıyasla ek avantajlar sunan hafif çelik yapılar sayesinde depreme ve diğer dış şartlara karşı dayanıklı yaşam alanları tasarlayabilirsiniz.

Çelik konstrüksiyon evler genel olarak tek katlı ve çift katlı evlerde tercih edilmektedir. Ana taşıyıcı çelik galvanizlenmiş paslanmaz çelikten üretilmektedir. Bu sayede binanın yük dağılımının hesaplanmasında kolaylık sağlayan sistemler, aynı zamanda farklı mimari tasarımların ortaya çımasına da imkan sağlıyor.

Çelik Konstrüksiyon Evler ve Avantajları
Çelik konstrüksiyon evler genel olarak normal inşaatlardan çok daha kısa sürede kurulum işlemleri tamamlanan yapılardır. Tek katlı ve çift katlı olarak tasarlanabilen bu yapılarda, kurulum hızının yanı sıra güvenlik de ön plandadır. Ana taşıyıcı gövdenin galvanizlenmiş paslanmaz hafif çelikten tasarlanması, yapının deprem ve benzeri doğal afetlere karşı yüksek dayanıklılık sunmasını da sağlıyor.
Günümüzde inşa edilen evlerde görülen farklı birçok sorun bulunuyor. Genel olarak evlerin maliyetinin düşük olması için daha uygun fiyatlı inşa malzemeleri tercih edilirken, evlerin ısı yalıtımından güvenliğine kadar birçok sorun kendini gösteriyor. Çelik konstrüksiyon evler ise bu sorunların her birini geride bırakmanıza yardımcı olacak şekilde tasarlanmaktadır.

Çelik konstrüksiyon ev olarak adlandırılan tek katlı ve çift katlı yapılarda, klasik bina yapısından farklı olarak yük dağılımı profesyonel şekilde hesaplanmakta ve evin genel yükü galvanizlenmiş taşıyıcı hafif çeliğe yüklenmektedir. Hafif çelikler, standart inşaat demirinden farklı olarak daha fazla yük taşıma kapasitesine sahiptir.

Ekonomik ve Uzun Ömürlü Çelik Yapılar
Çelik konstrüksiyon evlerde kullanılan inşaat çeliklerinin kullanıcılara sunduğu bir diğer avantaj ise, kullanılan malzemelerin ekonomik olmalarının yanı sıra uzun ömürlü kullanım garantisi sunmasıdır. Özok Çelik tarafından üretilen tüm prefabrik ve çelik konstrüksiyon evlerde kullanılan ürünler, ekonomik avantajlar sunmak için özel olarak tasarlanmaktadır.
Dayanıklı çelik malzemelerin yanı sıra evlerin dış cephesinde kullanılan yalıtım malzemeleri sayesinde ısı ve ses yalıtımı sağlanmaktadır. Günümüz evlerinde genel olarak yapılan dış cephe çalışmaları, binaya sonradan eklendiği zaman oldukça yüksek fiyatlara mal edilebiliyor. Ancak Özok Çelik güvencesi ile alacağınız çelik konstrüksiyon evler, sizlere beraberinde ısı ve ses yalıtımı sunmaktadır. Böylece sahip olduğunuz evi bir kere ısıttıktan sonra ısıyı içeride daha uzun süre boyunca koruyabilir, evinizi tekrardan ısıtmak için ihtiyacınız olan enerjiyi birkaç kata kadar azaltabilirsiniz.

Dış Etkenlere Karşı Yüksek Dayanıklılık Garantisi
Çelik konstrüksiyon evlerin en büyük avantajlarından bir tanesi, yüksek dayanıklılık ve ısı yalıtımı gibi tasarrufları, çok daha uygun fiyatlar ile sizlerle buluşturuyor olmasıdır. Bununla birlikte evlerin yük dengesinde yapılan tasarımlar, deprem ve benzeri doğal afetlere karşı büyük ölçüde koruyucu etken olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizin 1. derece deprem bölgesinde yer aldığını düşünecek olursak, depreme karşı dayanıklı yapıların üretilmeye başlanması büyük önem taşıyor.

Çelik konstrüksiyon evlerin, dayanıklılığını sağlayan en büyük etkenlerden bir tanesi, evin sadece birkaç kolonun üzerine yapılmak yerine, tüm evin dikdörtgen şeklinde çelikler ile birbirini desteklemesidir. Evlerin çelik gövdesinin farklı noktalardan zemine sabitlenmesi, 80 km/h’ye kadar rüzgara karşı dayanıklı olması da sağlanıyor. Bununla birlikte, Özok Çelik güvencesi ile üretilen tüm çelik konstrüksiyon evlerde evin tüm duvarları ve çatısı aynı gövdeye kafes yapısı olacak şekilde birleştirilmektedir. Evin tüm gövdesinin birkaç taşıyıcı kolon üzerinde olmak yerine, tüm evin aynı sistemde birleştirilmesi, statik yük dağılımını tüm eve bölerek üst düzey güvenlik sağlamaktadır. Bu sayede deprem gibi durumların yanı sıra yayla evlerinde özellikle kış aylarında görülen yoğun kar yağışı ile birlikte çatı çökmesi gibi durumların da önüne geçilebiliyor.

Çelik Konstrüksiyon Evlerin Kullanım Alanları Nelerdir?
Çelik konstrüksiyon ev sistemleri genel olarak portatif ev ihtiyacı olan tüm alanlarda kullanılmaktadır. Özok Çelik tarafından tasarlanan tüm tek ve çift katlı çelik konstrüksiyon evler özellikle köy evleri ve yazlıklarda tercih edilmektedir. Evlerin diğer ev ve apartmanlara kıyasla oldukça kısa süre içerisinde yaşamaya hazır hale gelmesi, tercih edilmelerindeki en büyük etkenler arasında yer alıyor. Bağ evi ve benzer amaçlar ile üretilen tüm prefabrik çelik konstrüksiyon ev ve iş yeri dizaynlarına internet sitemiz üzerinden erişebilir, merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz.
Müşteri Temsilcisi Whatsapp İletişim Hattı
Müşteri Temsilcisi Merhaba! Ozoksteel ailesine hoş geldiniz! Herhangi bir sorunuz veya ihtiyacınız olduğunda bize WhatsaApp üzerinden mesaj atabilirsiniz.